Děláme to, co umíme a děláme to s láskou

Permakultura a udržitelnost v praxi

12.05.2013 17:17

Pro zájemce a fandy připravuju půlhektarový pozemek který od příštího roku poslouží jako vzorové ukázkové místo jak úspěšně a udržitelně pěstovat široké spectrum zelených potravin, stromů, keřů a mnoho jiných. Místo kde bude praktická ukázka jak pracovat s vodou na pozemku-od zachytávání povrchových dešťových po jímaní, jak zlepšit kvalitu půdy v posledním tažení (narážka na styl hospodaření většiny velkých zemědělců a jejich laxní přístup ke kvalitě produkce). 

Místo, které začíná být zeleným ostrovem aktuálně žluté řepkové "pouště" v jeho okolí.

Lokalita: cca 100 km západně od Prahy
Velikost: cca 5600 m2
Původní stav: po desetiletí orná, jílovito písčitá z části pískovcové podloží, z části podmáčená, bez humusu, prostě mrtvá půda

Cílem je ukázat lidem, co vše lze s minimálními náklady udělat s mrtvou půdou za účelem zlepšení její kvality a možností produkce kvalitních zdravých potravin.

V případě zájmu o více informací, či dokonce zájmu a podílení se na tvorbě tohoto místa mě můžete kontaktovat mailem.

 

M

Kontakt

Martin Horňák

infozavináčpeceokrajinu.cz

IČO: 76444554

telefon není, bylo příliš mnoho telefonního spamu
Datová schránka ID: sm7h9ru
Bankovní spojení č.ú.:
670100-2207263800/6210

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode