Děláme to, co umíme a děláme to s láskou

O strachu - OZ

13.05.2013 09:42

O strachu z mého úhlu pohledu

V posledních časech se stále více věnuji vědomému bytí, žití, pracování, prostě a jednoduše přemýšlím o tom co a jak dělám, situace analyzuju a vyvádím z nich výstupy.

Před měsíci jsem tedy začal "koketovat" se STRACHEM. Strach beru obecně jako obavu z něčeho. např, nevyhraju závod, nevyhraju zakázku, nebudu mít co jíst, bude pršet, umřu na silnici, spadne na mě strom, strachů je hromada a já je hážu zatím do jednoho pytle.

Strach přichází v určitý moment, který ještě neumím přesně definovat, ale slyšel jsem názor, z kterého mám dojem, že STRACH je určitou částí i hlas INTUICE. Baví mě pozorovat lidi a proto mám s čím srovnávat.

Zažil jsem tedy názor, že STRACH že mi spadne kladivo z ponku na nohu je v podstatě intuice, protože za okamžik tomu dotyčnému opravdu spadlo kladivo z ponku na nohu. Těch případů z mého okolí je víc. Pracoval jsem tedy s tímto a došel k jednoduchému výsledku.

INTUICE je určitá část STRACHU. V případě, že mi hlavou proběhne myšlenka....a teď zavzpomínám na vlastní zkušenost před asi 5ti lety, kdy jsem projížděl klikatým údolím k Mělníku a před jednou zatáčkou mi blesklo hlavou "sakra, co když v týhle zatáčce vyletím ven" a než jsem stačil pochopit byl jsem ve škarpě a za hodinu mě tahal traktor ven. V případě že mou hlavou tedy proběhne myšlenka, že se něco negativního stane, mám dvě možnosti, buď myšlence podlehnu a uvěřím a moje podvědomí nakonec to kladivo z ponku shodí mě na nohu, což jistě není přípustné :) anebo s myšlenkou/"intuicí" budu pracovat tím směrem, že je sice hezké že se snaží něco mě "varovat", ale já přeci nemám strach a tak tuto negativní myšlenku o spadnutí kladiva z ponku mně na nohu zahodím pryč z hlavy a nakonec se nic nestane. Samozřejmě záleží na vyspělosti vaší mysli, na časovém prostoru myšlenku/"intuici" zpracovat a vyloučit ji ze svého mozku.

Pokud tohle vše chápete, může se vám čase stát, tak jako mně, že dokážete rozlišit PRAVÝ STRACH a eliminovat ho z myšlení, dokážete rozlišit INTUICI a pracovat s ní, ne vždy je totiž negativní, pokud zrušíte strach, příjdou vám už jen pozitivní intuice a s těmi lze pracovat stejně jako s negativní intuicí a strachem.

Strach jako takový pravděpodobně existuje, ale není přirozený. Pokud přesvědčíte svojí myslí strach o tom, že ho nepotřebujete, budete daleko uvolněnější a hlavně SCHOPNĚJŠÍ řešit životní situace a svět kolem sebe.

Strach je silný manipulátor produkovaný určitou skupinou lidí, máme ho všude kolem sebe ale v podstatě ho vůbec nepotřebujeme. Zatím nevím o nikom, komu by strach pomohl. Hlavně prosím nepleťte STRACH a ZDRAVÝ ROZUM, logické je, že neskočím do Macochy v domnění že poletím. 

Ovšem......

Vůbec se nebráním tomu, že se někdy někomu stalo, že nakonec opravdu letěl. Člověk a jeho mysli je opravdu velmi složité zařízení a to vše dohromady je za určitých podmínek schopno konat zdánlivě neskutečné věci. O tom ale asi až někdy příště, třeba až se naučím ovládat dálkový centrál na svém autě pouhou myšlenkou :)

Do té doby přeji všem ŽÁDNÝ STRACH", bude vám lépěji.

 

M

Kontakt

Martin Horňák

infozavináčpeceokrajinu.cz

IČO: 76444554

telefon není, bylo příliš mnoho telefonního spamu
Datová schránka ID: sm7h9ru
Bankovní spojení č.ú.:
670100-2207263800/6210

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode